Van onze leden
Hot news, projecten, updates en andere trotse berichten van onze leden. Dit zat er vers in onze redactiemailbox.

Elektrotechnici Hoppenbrouwers zetten eerste stappen in petrochemie

Met het project bij de Rotterdam-Rijn Pijpleiding maatschappij (RRP) heeft Hoppenbrouwers een mooie nieuwe klant in portefeuille. Het elektrotechnisch team stapte binnen in een voor hen compleet nieuwe sector: petrochemie.

Al jarenlang heeft commercieel manager Paul Zeelen van Hoppenbrouwers contact met RRP. Via die connectie werkten de twee partijen al eerder samen op een paar kleine projecten in Lieshout. “Omdat dit soepel verliep, dachten we bij dit grote project ook aan Hoppenbrouwers”, vertelt Gé Lemmen, Supervisor Electrical Maintenance bij RRP.

Nogal wat uitdagingen

“Het was een ingewikkelde klus, waar we in de uitvoering voor nogal wat verrassingen kwamen te staan. Hoppenbrouwers heeft daarin goed met ons meegedacht. Ze wisten alle uitdagingen op een verantwoordelijk technische als commerciële manier op te lossen. We zijn heel blij dat we in Hoppenbrouwers een partner hebben gevonden die flexibel is.”

Niet zomaar een klant

Sinds begin jaren zestig transporteert Rotterdam-Rijn Pijpleiding (RRP) ruwe olie en halffabricaten van Rotterdam Europoort naar het Ruhrgebied in Duitsland. Dit gebeurt veilig en onzichtbaar onder de grond, zonder overlast voor onze omgeving en het milieu. De ruwe olieleiding heeft in Venlo een tussenopslag met behulp van 11 opslagtanks met drijvende daken. Hier werkt Stephan met zijn team aan de vervanging van de bekabeling en de junctionboxen op een deel van het terrein. Stephan: “Voor ons was dit een behoorlijk uitdagend project. Buiten het feit dat we werkten in een nieuwe sector, moest de installatie continu in bedrijf blijven. Een goede communicatie was dan ook heel belangrijk. Alles wat we uitschakelden communiceerden we met de meldkamer, omdat er anders al snel iets fout kon gaan.”

De lijst met uitdagingen was daarmee niet ten einde. Stephan: “Het terrein is een ATEX-zone 2 (Atmospherisch Explosief). Daarom droegen we een LEL-meter bij ons en hadden en we speciale ATEX-portofoons om met elkaar te communiceren. Als we elektrisch gereedschap nodig hadden, moesten we daar speciale vergunningen voor laten schrijven om extra risico’s te borgen. En ook bij de zuigwerkzaamheden van de grond, waarin de kabels grotendeels liggen, en in de kruipruimte van het Motor Control Center hadden we een mangatwacht bij ons voor extra toezicht.”

Alles getackeld

Stephan en zijn team tackelden alle uitdagingen die dit project met zich meebracht. “De prettige samenwerking onderling als team, en ook zeker met de klant, zorgde ervoor dat we dit project succesvol hebben doorlopen”, geeft Stephan aan. “Als we ergens tegenaan liepen, zochten we gezamenlijk naar een oplossing. Alles was bespreekbaar en het contact was laagdrempelig. Heel fijn om met klanten als deze te mogen samenwerken.”

Blik op de toekomst

Het hoofddoel is pas bereikt wanneer de klant tevreden is. Daar werken we iedere dag hard voor. Dat we een nieuwe klant in een nieuwe sector blij hebben mogen maken én dat we hier in de toekomst meer projecten voor zullen gaan uitvoeren, is dan ook iets om trots op te zijn. Gé: “Dankzij jullie kennisdeling worden de lampen op het terrein binnenkort vervangen voor energiezuinige verlichting. Daarnaast lopen er nog wat andere projecten waar we Stephan en zijn team in willen meenemen. De goede samenwerking en de vakkundigheid van het personeel van Hoppenbrouwers gaf ons het vertrouwen om ook in de toekomst met Hoppenbrouwers verder te gaan.”

Industriële Automatisering

Een bedrijf zet niet zomaar zijn processen stil. Daar gaat een zorgvuldige planning aan vooraf waar meerdere partijen hun deel aan bijdragen. Bij Hoppenbrouwers zijn uiteenlopende technische oplossingen gebundeld, waardoor jij met één partner schakelt en processen eenmalig stilzet. Zo installeren wij duurzame installaties als zonnepanelen. Creëren wij een veilige werkomgeving met onze beveiligingssystemen. Ontwikkelen wij industriële automatiseringsoplossingen. En voeren we werktuigbouwkundige en elektrotechnische werkzaamheden uit.

Bron: Hoppenbrouwers.

Heb jij ‘n tip voor deze rubriek? Stuur je suggestie naar demakersvanmorgen@technieknederland.nl!