Van onze leden
Hot news, projecten, updates en andere trotse berichten van onze leden. Dit zat er vers in onze redactiemailbox.

Gongslag en gebak voor 100-jarig Heijmans

Bouw- en ontwikkelingsbedrijf Heijmans uit Rosmalen viert vandaag haar honderdjarige bestaan. De feestelijke dag begon vanochtend voor de ruim 4800 medewerkers met gebak op de werkplek en met de gongslag bij de beursopening in Amsterdam.

Heijmans werd op 3 april 1923 opgericht door stratenmaker Jan Heijmans, waarbij het allereerste werk bestrating van station ‘s-Hertogenbosch was. De beursnotering volgde in 1993. Daarom opende Heijmans CFO Gavin van Boekel vanochtend met een ceremoniële gongslag de handelsdag op effectenbeurs Euronext Amsterdam.

Hand van Heijmans

Het werk van Heijmans is door heel Nederland te zien. Heijmans was in de afgelopen honderd jaar actief in onder meer in vastgoed, woning & utiliteitsbouw, infra en verschillende bijzondere projecten. Heijmans is onder meer grondlegger van de woonwijken Katendrecht (Rotterdam) en Hintham-Zuid (Den Bosch), maar was ook intensief betrokken bij de Deltawerken, de aanleg van vliegbases en de Martinus Nijhoffbrug in Zaltbommel. De komende jaren renoveert Heijmans mede het Binnenhof in Den Haag.

Medewerkers

Voor Heijmans, haar medewerkers en bestuur staat deze feestdag bol van de activiteiten. Tijdens een feestelijke bijeenkomst in Rosmalen bedankte CEO Ton Hillen het personeel voor hun bijdrage: “Het succes van Heijmans is jullie succes. Wij zijn de makers van een gezonde leefomgeving. Innovatief samenwerken aan een gezonde duurzame leefomgeving, dat is de toekomst. Ik ben vol vertrouwen over de volgende honderd jaar Heijmans!”

Jaarlijkse AVA

Vanmiddag houdt Heijmans bovendien haar jaarlijkse Algemene Vergadering van Aandeelhouders. Bij aanvang van haar 101e levensjaar stelt het bestuur van de vennootschap de aandeelhouders een dividend voor van € 1,01 per aandeel.

Benieuwd naar het unieke verhaal achter 100 jaar Heijmans? Maak een reis door de geschiedenis en ontdek het hier: Honderd jaar de hand van Heijmans.

Heb jij ‘n tip voor deze rubriek? Stuur je suggestie naar demakersvanmorgen@technieknederland.nl!