Van onze leden
Hot news, projecten, updates en andere trotse berichten van onze leden. Dit zat er vers in onze redactiemailbox.

Hoppenbrouwers breidt uit & traint talenten in Barendrecht

Hoppenbrouwers breidt vanuit vestiging Barendrecht haar dienstverlening uit met elektrotechniek en leidt technisch talent op in de eigen praktijkschool.

De vestiging richtte zich voorheen exclusief op industriële automatisering. Vanaf 2024 biedt Hoppenbrouwers vanuit dezelfde locatie ook elektrotechnische oplossingen voor de utiliteitsbouwmarkt. Dit vergroot niet alleen de technische kennis en het aanbod; de vestiging opent ook de deur voor jongeren die een technische opleiding volgen of overwegen.

Het verse elektrotechnische team biedt kansen voor jongeren met interesse in techniek, die vanwege hun leeftijd nog geen toegang hebben tot industriële werkplekken. Ronnie van Haperen, vestigingsleider van Hoppenbrouwers Barendrecht: “We kunnen deze leerlingen inzetten op de bouwplaats waar we aan de slag gaan met elektrotechniek. Op deze manier laten we ze de techniek van dichtbij ervaren, waardoor we jonge technische talenten effectiever kunnen begeleiden en betrekken in projecten.

“Daarnaast leiden we ze op binnen onze eigen praktijkschool, waarmee we de brug tussen onderwijs en praktijk versterken. Zo dragen we ons steentje bij aan het opleiden van de volgende generatie vakmensen.”

Meer lokaal aanwezig

De toevoeging van elektrotechniek draagt ook bij aan de lokale zichtbaarheid van de vestiging. Maurits Bokhout, projectleider van het nieuwe elektrotechniek-team bij Hoppenbrouwers, benadrukt het strategische belang van deze stap: “Met elektrotechniek in onze dienstverlening vergroten we onze veelzijdigheid en kunnen we flexibel inspelen op de groeiende lokale vraag naar elektrotechnische oplossingen. We zijn dan niet langer afhankelijk van ondersteuning van collega’s van andere vestigingen; we doen het dan zelf. Op deze manier staan we dichter bij onze klanten en mensen.”

Eigen praktijkschool en HEC

Het team in Barendrecht is ambitieus en kijkt graag vooruit. De vestiging telt op dit moment 30 medewerkers en wil de komende jaren haar medewerkersbestand verdubbelen. In 2022 opende zij een eigen praktijkschool. Hier krijgen bbl-leerlingen een keer per week les van een Hoppenbrouwers praktijkbegeleider. Met de toevoeging van elektrotechniek, komen er drie nieuwe opleidingsplekken bij.

De vestiging beschikt ook over een Hoppenbrouwers Experience Center (HEC); een plek waar met name studenten van technische hbo-opleidingen de ruimte en vrijheid krijgen om te experimenteren met techniek.

Van Haperen: “Jongeren zijn de toekomst. Als leerwerkbedrijf streven we ernaar om een plek te creëren voor jongeren met interesse in techniek en hen te begeleiden in deze wereld. Daarom zijn we actief aanwezig op locaties waar jongeren samenkomen en investeren we voortdurend in onze samenwerking met scholen.”

Bron: Hoppenbrouwers.

Heb jij ‘n tip voor deze rubriek? Stuur je suggestie naar demakersvanmorgen@technieknederland.nl!