Van onze leden
Hot news, projecten, updates en andere trotse berichten van onze leden. Dit zat er vers in onze redactiemailbox.

Unica viert 90-jarig bestaan

Unica bestaat dit jaar 90 jaar. Om dat te vieren, deelt het de komende tijd oude foto’s, verhalen en interviews over de geschiedenis van het bedrijf op hun LinkedIn pagina. Als terugblik op een rijke historie én om te laten zien hoe het is gegroeid.

Het begon allemaal in 1933, toen het Geldersch-Overijsselsch Installatiebedrijf (GOIB) werd opgericht aan de Brink 8 in Zwolle. Destijds was GOIB gespecialiseerd in centrale verwarming, luchtbehandeling en oliestookinstallaties. Inmiddels is Unica uitgegroeid tot een grote speler op het gebied van technische dienstverlening in Nederland.

Om het jubileum te starten, trappen ze af met een foto uit 1933. Op de foto is het bedrijfsbord van GOIB te zien, waarop de specialismen van het bedrijf worden vermeld. Destijds waren centrale verwarming, luchtbehandeling en oliestookinstallaties de belangrijkste diensten die GOIB aanbood.

Op de foto is te zien hoe het bedrijfsbord trots aan de gevel van het pand hangt.

Het is opvallend hoeveel er veranderd is in de afgelopen 90 jaar. Waar vandaag de dag veiligheidshelmen en oranje hesjes niet meer weg te denken zijn op de werkvloer, was dat destijds nog heel anders. Bij de start van GOIB was het bedrijf nog klein en bestond het uit een klein groepje monteurs, medewerkers van het eerste uur dus!

Bron: Unica.

Heb jij ‘n tip voor deze rubriek? Stuur je suggestie naar demakersvanmorgen@technieknederland.nl!