Van onze leden
Hot news, projecten, updates en andere trotse berichten van onze leden. Dit zat er vers in onze redactiemailbox.

Van Gelder: 10 hijskranen voor boren drinkwaterleiding

Maar liefst tien hijskranen had Van Gelder nodig om een 900 meter lange stalen drinkwaterleiding in één keer de grond in te boren in Ter Aar.

In opdracht van Oasen vernieuwt Van Gelder vier kilometer aan drinkwaterleidingen in Ter Aar. Een mooie opdracht voor Van Gelder en Klever Boor- en Perstechniek om een bijdrage te leveren aan de leveringsbetrouwbaarheid van nutsvoorzieningen!

Of een leiding in één keer de grond ingeboord moet worden, hangt af van heel wat omgevingsfactoren, legde Van Gelder uit op het eigen LinkedIn-account. Bij deze klus moest bijvoorbeeld rekening worden gehouden met het Aarkanaal. Ook had Van Gelder te maken met een andere uitdaging: de lange stalen leiding moest over een dijk heen voordat die de boortunnel in kon. Daarvoor maakten de specialisten van het bedrijf een hijsplan en kwamen zo tot de conclusie dat er maar liefst tien hijskranen nodig waren om de nieuwe drinkwaterleiding zonder knikken de dijk over te krijgen en soepel de grond in te helpen. Dankzij dit voorbereide plan én de goede samenwerking en coördinatie tussen de kraanmachinisten liep alles gesmeerd.

Bron: Van Gelder.

Heb jij ‘n tip voor deze rubriek? Stuur je suggestie naar demakersvanmorgen@technieknederland.nl!