Van onze leden
Hot news, projecten, updates en andere trotse berichten van onze leden. Dit zat er vers in onze redactiemailbox.

Vintage hip & verantwoord groen: Leertouwer ID. Buzz

Systeemintegrator Leertouwer ontving van Pon Bedrijfswagendealer deze week als een van de eerste bedrijven in de regio de sleutels een 100% elektrische ID. Buzz Cargo. Vanaf vandaag rijdt Leertouwer met deze duurzame retro bedrijfsbus door midden-Nederland.

Zo’n 13 jaar geleden was Leertouwer uit Barneveld er ook al als de kippen bij met de eerste elektrische personenauto in de regio, een Mitsubishi i-MiEV. “Die trok destijds veel bekijks. Ondertussen is elektrische personenvervoer heel normaal. Maar in het bedrijfswagen segment komt het langzaam op gang. Het is anders rijden en plannen dan met een benzine- of dieselauto dus we gaan met deze eerste auto ervaring op doen voor de toekomst”, aldus directeur René van der Boon.

De ID. Buzz Cargo van Leertouwer is gewrapt in de originele belijning van de Volkswagen T1 bus uit de jaren 60. (foto: Nieko Versteeg)

CO2-reductie
De aanschaf van een elektrische bedrijfswagen is onderdeel van Leertouwer’s CO2-ambities. Van der Boon: “Begin februari zijn wij gecertifieerd voor niveau 3 van de CO2 prestatieladder. Dat is een instrument om structureel CO2 te reduceren in je bedrijf. Onze uitstoot zit met name in reisbewegingen van onze medewerkers. Het elektrificeren van het wagenpark in combinatie met de energie uit onze zonnepanelen is voor ons een efficiënte manier om een steentje bij te dragen aan de energietransitie.”

Actieradius
Servicetechnicus Wilco van Norden is de trotse berijder van deze nieuwe bus. Thuis heeft hij al een laadunit en extra zonnepanelen geïnstalleerd. “Altijd handig als je een goede elektricien kent die dat netjes voor je kan installeren”, grapt Van Norden.  Als servicetechnicus werkt hij vooral in de regio midden-Nederland. “Deze bus heeft een actieradius van 425 kilometer”, vult Rowin Collette van Pon Dealer aan. “En met een snellader laadt de accu in 30 minuten 80% op. Dus met een beetje slim plannen staat Wilco echt nooit stil.”

Heb jij ‘n tip voor deze rubriek? Stuur je suggestie naar demakersvanmorgen@technieknederland.nl!