Vliegende start ‘De Makers van Morgen’: 1,5 miljoen views

De Makers van Morgen/Vliegende start ‘De Makers van Morgen’: 1,5 miljoen views

Meer dan 50.000 unieke sitebezoekers, dik 175.000 YouTube-views én ruim 1,5 miljoen impressies op sociale media. Wat verklaart het succes van www.demakersvanmorgen.com, de imagocampagne die Techniek Nederland eind 2021 is gestart?

De Makers van Morgen is de nieuwe, doorlopende imago- en inspiratiecampagne van Techniek Nederland. Daarin laten we op allerlei manieren zien hoe veelzijdig, mooi én belangrijk het werk in de techniek is. Zo versterken we de branchetrots (‘Nederland kan niet zonder ons!’), tonen we mensen buiten de sector de vele kansen en mogelijkheden van werken in de techniek én geven we inzicht & inspiratie op urgente thema’s zoals energietransitie en arbeidsmarkt.

Focus op de Makers

Dat doen we vanaf de start met allerlei vormen content – interviews, projectreportages, columns, video’s, podcasts en meer. Daarin is veel ruimte voor belangrijke projecten, duurzame ambities en verrassende innovaties van onze ledenbedrijven. En, heel belangrijk: daarbij focussen we niet op bedrijfsnamen en merknamen, maar op de enthousiaste, gedreven en deskundige mensen die het werk doen – de Makers.

‘Olievlekwerking’ via sociale media

De Makers van Morgen is méér dan een platform: het is een contentcampagne. We delen die verhalen behalve op www.demakersvanmorgen.com namelijk ook via de social accounts van Techniek Nederland op Facebook, Twitter, Instagram en LinkedIn. Zo sturen we al die aansprekende voorbeelden gericht naar branchegenoten, scholen, industrie, politici en media. Dat verklaart die hoge scores van 175.000+ YouTube-views en meer dan 1,5 miljoen impressies op sociale media, meteen al in de eerste weken tot 31 december!

Delen, liken, reageren, netwerken

De trotse berichten over werken in de techniek worden op sociale platformen ook enthousiast gedeeld. Dat zorgt voor precies de ‘olievlekwerking’ die we zoeken: al die likes, shares & comments helpen enorm om onze sector en de prachtige (carrière)kansen en mogelijkheden bij veel nieuwe mensen onder de aandacht te brengen.

Wij zijn op zoek naar jullie verhalen

Heb je projecten of klanten waar je extra trots op bent? Doe jij slimme innovaties? Los je onmogelijke problemen op? Help je graag klanten uit de brand en/of werk je hard mee aan de Energietransitie? Dan vertellen wij op De Makers van Morgen graag jouw verhaal. Stuur je suggestie of onderwerp per mail naar de redactie, via demakersvanmorgen@technieknederland.nl.

 

Heb jij ‘n tip voor deze rubriek? Stuur je suggestie naar demakersvanmorgen@technieknederland.nl!