Van onze leden
Hot news, projecten, updates en andere trotse berichten van onze leden. Dit zat er vers in onze redactiemailbox.

Zij-instromers delen hun ervaring bij Kropman

Het personeelstekort in de techniek neemt toe. Tussen 2015-2020 had 74% van de bedrijven te maken met een kwalitatief en/of kwantitatief tekort. WIL Groep biedt sinds 2020 leerwerktrajecten met een baanintentie. Zij-instromers Sefa en Idelmar zijn vanaf oktober 2021 werkzaam bij Kropman Installatietechniek en vertellen over hun ervaring.

In de Hubertushal in Nijmegen worden kandidaten klaargestoomd en opgeleid met de basiskennis die zij nodig hebben om in de praktijk aan de slag te gaan. Een maatwerktraject, waarbij tijdens het kennismakingsgesprek per kandidaat wordt gekeken naar hun wensen. Vanuit hier wordt een leerrichting bepaald, een traject gekozen en passend bedrijf gekoppeld. Het uiteindelijke doel is om de kandidaat na het afronden van een succesvol leerwerktraject een baan aan te bieden.

Sefa en Idelmar hebben een leerwerktraject gevolgd bij de WIL Groep en zijn nu 6 maanden werkzaam bij Kropman Installatietechniek als assistent monteur.

“Ik ben op dit moment aan het werk bij een grote klus. Een bijzonder project, omdat het mijn eerste grote project is en ik op plekken kom waar ik uiteindelijk niet meer kan komen. Werken in de techniek vind ik interessant en leuk omdat ik er nog veel te leren valt. De uitdaging in het werk, de goede werksfeer en collegialiteit zorgen ervoor dat ik elke dag met plezier naar mijn werk ga. Kropman is voor mij een professioneel bedrijf met veel mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen en door te groeien. De WIL Groep heeft mij een passende opleiding aangeboden waarbij ik de vaardigheden die ik nodig heb in mijn werk kan ontwikkelen.”

 

Sefa, assistent monteur

Ontdek in deze video hoe Idelmar zijn tijd bij Kropman ervaart:

Er ligt een toekomst vol ambitie te wachten voor de WIL Groep. Jeanne van de Klok, kartrekker bij de WIL Groep: “We zullen de broedplek in de Hubertushal binnenkort verlaten en plaatsnemen in een nieuwe huisvestiging waar we de mogelijkheid krijgen om nog meer en bredere leerwerktrajecten aan te bieden. Hier zullen we er ook naar streven om de spin in het web te worden tussen de opdrachtgevers, scholen en fabrikanten. Het uiteindelijke doel is natuurlijk om de WIL Groep in heel Nederland op de kaart te zetten.”

Kropman Installatietechniek is in ieder geval zeer enthousiast over de samenwerking met de WIL Groep.

“Zij vangen een deel van het personeelstekort op door zij-instromers de juiste opleiding aan te bieden. We zitten als Kropman zijnde op een behoorlijk niveau en door zij-instromers mee te laten werken in een bedrijf, wordt het een stuk makkelijker om te ontdekken of de match er is. Daarnaast leer je samen werken als een team. Samen aan het einde van de dag met een voldaan gevoel naar huis gaan.”

Jan van Zoggel, hoofd montage bij Kropman Installatietechniek

Heb jij ‘n tip voor deze rubriek? Stuur je suggestie naar demakersvanmorgen@technieknederland.nl!