Van onze leden
Hot news, projecten, updates en andere trotse berichten van onze leden. Dit zat er vers in onze redactiemailbox.

Batenburg ‘jumpstart’ energietransitie met 50 kV kabelgarnituren

Batenburg gaat voor de 50 kV kabels van Alliander de kabelgarnituren leveren aan Twentsche Kabelfabriek (TKF). Alliander en TKF hebben daarvoor een meerjarige raamovereenkomst getekend. Dat verkort de doorlooptijd van leveringen en jumpstart projecten die bijdragen aan de energietransitie!

Twee weken geleden werd het eerste gezamenlijke hoogspanningsproject afgerond, als onderdeel van de meerjarige samenwerking. Binnen deze overeenkomst levert Batenburg onder meer 72,5kV  EST-eindsluitingen, MSA-moffen en CONNEX Gr. 4 stekers van Pfisterer. Zo werkt Batenburg de komende jaren mee aan de optimalisatie en verduurzaming van het elektriciteitsnetwerk. Samen met alle partners zorgt het voor een veilig en duurzaam energienet.

Elektrificatie

De verandering van vraag en aanbod van energie zorgt voor druk op het elektriciteitsnet. Netbeheerders staan voor een uitdaging om alle werkzaamheden op tijd en conform de hoge kwaliteitseisen die er worden gesteld uit te voeren. Dit allemaal om klanten nu en in de toekomst te kunnen blijven voorzien van elektriciteit.

De juiste kabelverbinding

Batenburg zorgt als energiepartner voor de juiste kabelverbinding. Met hun kennis en ervaring adviseren zij de kabelfabrikant om de juiste keuze te maken. Daarnaast bieden zij ondersteuning aan de uitvoerders en monteurs bij de installatie van het Pfisterer garnituur. Zo zorgen zij voor een betrouwbare en duurzame verbinding, waarmee het energienet nog jaren vooruit kan.

Betrokken partijen:

Kabelleverancier: TKF
Uitvoerder: Qirion
Montage: Volker Energy Solutions onderdeel van Visser & Smit Hanab

Bron: Batenburg.

Heb jij ‘n tip voor deze rubriek? Stuur je suggestie naar demakersvanmorgen@technieknederland.nl!