Van onze leden
Hot news, projecten, updates en andere trotse berichten van onze leden. Dit zat er vers in onze redactiemailbox.

Famateq test AI op bietenrooier

Famateq heeft in samenwerking met landbouwmachineproducent Vervaet uit Biervliet, Provincie Zeeland en HZ University of Applied Sciences onderzoek gedaan naar de mogelijkheden van AI-technologie bij de bietenoogst. 

Samen met Loonwerker Baert uit Koewacht en HZ University of Applied Sciences onderzochten de Zeeuwse uitvinders van Famateq de technische en economische potentie van het gebruik van moderne camerabeelden met artificial intelligence-technologie bij het rooien van bieten.

Het doel van deze ontwikkeling is om de machines efficiënter te maken, het werk van de bestuurder deels over te nemen en eindgebruikers een hoger rendement te bieden. Vervaet ontwikkelt en bouwt landbouw- en oogstmachines en levert die aan afnemers in binnen- en buitenland.

Vision Sensor System & Data Analysis

De provincie Zeeland heeft een jaar geleden een symbolische cheque overhandigd ter bevordering van innovatie in Zeeuwse bedrijven, waaronder Vervaet. Het succes van het project genaamd ‘Vision Sensor System & Data Analysis in Real Life Agricultural Applications’ laat zien dat deze investering in innovatie vruchten afwerpt.

Bron: Famateq/Vervaet.

Heb jij ‘n tip voor deze rubriek? Stuur je suggestie naar demakersvanmorgen@technieknederland.nl!