Van onze leden
Hot news, projecten, updates en andere trotse berichten van onze leden. Dit zat er vers in onze redactiemailbox.

Hellebrekers vult ‘s werelds eerste chloorvrije binnenzwembad

Hellebrekers Water & Leisuretechniek is gestart met het vullen van ’s werelds eerste chloorvrije binnenzwembad. Bezoekers kunnen in sportcomplex De Wiltsangh in Nunspeet binnenkort zwemmen in ‘ultra- en UV-gezuiverd’ water.

Ontwikkelaar en Hellebrekers collega Maarten Keuten had de eer om de brandkraan open te draaien voor de eerste watertoevoer. In 3 dagen tijd werd het bad gevuld met 321.000 liter water.

Het chloorvrije zwembad wordt over een paar maanden in gebruik genomen. Voor deze wereldprimeur heeft Maarten jarenlang en grondig wetenschappelijk onderzoek verricht.

Het vullen van het bad is weer een belangrijke mijlpaal voor het Clear Pool Concept. Geen chloor meer, maar ultrafiltratie en een UV-systeem om het zwemwater te desinfecteren. Een revolutie op de zwembadmarkt!

Tijdens het vullen van het bad via de brandslang gebruikt Hellebrekers een kaarsenfilter dat direct al eventuele vuildeeltjes tegenhoudt. Keuten: “Door de gelaagde circulatie van het Clear Pool Concept konden we starten met de circulatie van badwater toen er een meter water in het bassin stond. Op dat moment begonnen we met circuleren over LD-UV-behandeling.” Het opstarten van de ultrafiltratie en het inregelen van de techniek start deze maand.

Bron: Hellebrekers.

Heb jij ‘n tip voor deze rubriek? Stuur je suggestie naar demakersvanmorgen@technieknederland.nl!