Van onze leden
Hot news, projecten, updates en andere trotse berichten van onze leden. Dit zat er vers in onze redactiemailbox.

Koning opent ‘smart’ hoofdgebouw Radboudumc

Vandaag is het nieuwe hoofdgebouw van het Radboudumc in Nijmegen geopend door Koning Willem-Alexander. Het ontwerp, gemaakt in samenwerking met EGM architecten, en de uitvoering van het hoofdgebouw voldoen helemaal aan de wensen en eisen die het Radboudumc had gesteld; zo maakt de nieuwbouw bijvoorbeeld gebruik van intelligente systemen voor real-time monitoring van de locatie van mensen en medische apparatuur; kunnen patiënten zelf via een tablet, gordijnen en licht vanuit bed bedienen en is ook aan meer efficiency gedacht voor het verlagen van de werkdruk voor zorgpersoneel door onze smart hospital technologie.

Unica was vanuit het consortium Fourcare verantwoordelijk voor alle technische installaties om het pand zo duurzaam mogelijk te maken.

Arjan van Haperen, directeur Unica Building Projects, vertelt aan Bouwen aan de Zorg: “De bestaande WKO is omgebouwd naar een WKO-ring die de hele campus bedient en die het gasloze Gebouw A samen met een reeks lucht/water-warmtepompen van koeling en verwarming voorziet. Zo vormen ook de 700 m2 zonnepanelen op het dak en de 3.000 m2 elders op de campus een grid waar meerdere gebouwen gebruik van maken. De verduurzaming is binnen verder uitgewerkt met LED-verlichting en klimaatplafonds voor lage temperatuur verwarming en hoge temperatuur koeling in alle verblijfsruimtes.”

Heb jij ‘n tip voor deze rubriek? Stuur je suggestie naar demakersvanmorgen@technieknederland.nl!