Leerlingmonteur Abdelkader brengt licht in duisternis

De Makers van Morgen/Video/Leerlingmonteur Abdelkader brengt licht in duisternis

Abdelkader Lamhari haalde in Marokko zijn diploma elektrisch onderhoud. Sinds een jaar draait hij als leerlingmonteur vanuit zijn woonplaats Goes storingsdiensten voor Dynniq. “Ik breng licht in de duisternis!”, zegt hij trots.

In een korte video kun je Abdelkader aan het werk zien. Hij is trots op wat hij kan betekenen: “In sommige wijken is het helemaal donker en dan zorg ik voor licht!” De enthousiaste leerlingmonteur van inmiddels 50 jaar jong weet precies hoe je storingen kunt herstellen en verbinding legt van bijvoorbeeld hoogspanning naar lichtmasten en straatverlichting. Altijd veilig, benadrukt hij, want veiligheid is van groot belang in dit werk. “Je moet altijd opletten en voorzichtig zijn voor jezelf. Je moet altijd veilig werken. En als je veilig wil werken, moet je veel dingen leren”, zegt Abdelkader.

In het opleidingscentrum EduCenter in Woudenberg krijgt hij die mogelijkheid. Daar volgt hij de training tot allround monteur, zodat hij straks helemaal zelfstandig op pad kan. Abdelkader geniet er elke dag van: “Ik heb al heel veel geleerd. We hebben een hele goeie docent. Hoewel ik al oud ben, ik leer nog steeds!”

Kijk hier naar de video van Abdelkader.

Heb jij ‘n tip voor deze rubriek? Stuur je suggestie naar demakersvanmorgen@technieknederland.nl!