Promotievideo #SolarWorks voor werven pv-technici

De Makers van Morgen/Video/Promotievideo #SolarWorks voor werven pv-technici

Installateurs van zonnepanelen krijgen het druk. Tot 2030 zijn er in Europa veel extra handen nodig: in 2030 zo’n 1,1 miljoen, in 2050 naar verwachting zelfs 4 miljoen. Daarom is SolarPower Europe samen met Google de wervingscampagne #SolarWorks gestart, ook voor Nederland.

“Om het enorme banenpotentieel te benutten, moeten we mensen met de juiste vaardigheden mobiliseren om de energietransitie te vergemakkelijken”, stelde Walburga Hemetsberger, chief executive officer van SolarPower Europe.

Grow with Google

Daarom zocht zij contact met Grow with Google, een initiatief om mensen te helpen de vaardigheden te verwerven die ze nodig hebben om een ​​baan te vinden en hun carrière of bedrijf te laten groeien. Dat leidde dit najaar tot het programma #SolarWorks, dat aandacht gaat vragen voor de enorme baankansen in pv-techniek. Amanda Peterson Corio, Global Head of Data Center Energy Delivery bij Google: “Door onze samenwerking met SolarPower Europe helpen we het bewustzijn te vergroten over de talloze carrièremogelijkheden in de sector en verbinden we mensen met de juiste training om ze op weg te helpen.”

Promotievideo voor Nederland

Daarvoor heeft SolarPower Europe een aantal promotievideo’s geproduceerd, met name voor de sterkste groeimarkten: Frankrijk, Duitsland, Nederland, Polen en Spanje. In de promotievideo voor de Nederlandse markt vertellen projectmanager Agnes Stielstra van GroenLeven en assistent-monteur Egbert-Tjitze Kooistra van ASN Installaties over hun kijk op het werk en de vele mogelijkheden.

Techniek Nederland onderschrijft het belang van dit initiatief en is blij dat de nieuwe coalitie werk maakt van verduurzaming. “Het nieuwe kabinet maakt het klimaat topprioriteit. Maar beleid en uitvoering moeten wél hand in hand gaan. We hebben een goede aanpak en voldoende technische vakmensen met green skills nodig om de goede ambities waar te kunnen maken”, aldus een woordvoerder. 

Bekijk hier de #SolarWorks campagnevideo

Heb jij ‘n tip voor deze rubriek? Stuur je suggestie naar demakersvanmorgen@technieknederland.nl!