Van onze leden
Hot news, projecten, updates en andere trotse berichten van onze leden. Dit zat er vers in onze redactiemailbox.

Linthorst en HoCoSto samen in innovatie

HoCoSto uit Zundert maakt binnenkort een vliegende doorstart met het Apeldoornse Linthorst Techniek. De krachtenbundeling brengt een gasloos Nederland nog sneller dichterbij.

Familiebedrijf HoCoSto ontwikkelde vijf jaar geleden een gepatenteerde thermische buffertechniek. “Toen we vorig jaar in gesprek gingen met de familie Geerts (de grondleggers van HoCoSto), was het gelijk duidelijk dat we een gedeelde kijk hebben op de energietransitie”, zegt Gijs Linthorst, directeur van Linthorst Techniek en uitvinder van onder meer de Skadi HT-warmtepomp. “We herkennen veel van onszelf in HoCoSto, waar ze net als wij buiten de gebaande paden zoeken naar duurzame oplossingen, maar wel met een realistische benadering. Haalbaarheid en betaalbaarheid staan voorop.”

Samenwerking

Siebe Geerts, directeur HoCoSto: “Linthorst kan ons helpen met de verdere groei van het bedrijf. Als meerderheidsaandeelhouder zorgt Linthorst voor langjarige financiële stabiliteit. Voor een snelgroeiend bedrijf als HoCoSto geeft dit rust en vertrouwen voor onze medewerkers, partners en opdrachtgevers.”

Linthorst ontwikkelt al jaren gepatenteerde collectieve warmtepomptechniek met de hoogste rendementen in de markt en heeft veel ervaring met smart grid aansturing van energiesystemen. Naast de gedeelde missie en cultuur kunnen de bedrijven elkaar dus ook inhoudelijk goed aanvullen om wijken en panden met een uniek energieontwerp aardgasvrij te maken.

Heb jij ‘n tip voor deze rubriek? Stuur je suggestie naar demakersvanmorgen@technieknederland.nl!