Van onze leden
Hot news, projecten, updates en andere trotse berichten van onze leden. Dit zat er vers in onze redactiemailbox.

Nieuwe luisterserie over techniek: Kuijpers Talks Podcast

Podcastfans opgelet! Naast de serie ‘Aan de Bak!’ van Techniek Nederland over HR- en personeelszaken kun je nu bij de collega’s van Kuijpers lekker verder luisteren, met de recent gestarte Kuijpers Talks Podcast.

In deze nieuwe luisterserie onderzoekt host Bas Kuypers, directeur Strategie en Innovatie bij het familiebedrijf, samen met studiogasten uit de sector de verduurzaming van de gebouwde omgeving. Welke vraagstukken spelen er? Hoe gaan we die oplossen? En wat is daarvoor nodig? Hij gaat hierover in gesprek met adviseurs, experts, wetenschappers en klanten.

Aflevering 1: De maatschappelijke impact van technologie

In de eerste aflevering, De maatschappelijk impact van technologie, duikt Bas samen met Doekle Terpstra (Techniek Nederland) en Carlo Van de Weijer (Technische Universiteit Eindhoven) in de rol van technologie en techniek in onze maatschappij. Hoe kunnen techniek en innovaties helpen bij onze maatschappelijke uitdagingen, hierbij in het bijzonder het verduurzamingsvraagstuk, de energietransitie en het aanvliegen van circulariteit? Hoe laten we technologie en techniek samenwerken om een betere wereld door te geven aan de volgende generatie?

Aflevering 2: Gemeente Eindhoven verduurzaamt

In aflevering 2 gaat Bas in gesprek met Garry Whitrick (Programma Manager Huisvesting bij gemeente Eindhoven) en Alex Hesling (projectdirecteur !MPULS) over hoe de gemeente Eindhoven de verduurzaming van de stad heeft aangepakt. Wat is een alternatieve manier om de verduurzaming van vastgoed aan te vliegen? Hoe kunnen gemeentes hierin een vernieuwende blik nemen? Welke aanvullende rol kunnen technische dienstverleners hierin spelen? Welke kennis en kunde kunnen/moeten zij inbrengen? En op welke manier kunnen zij de verduurzaming versnellen?

Wil je meer weten over de maatschappelijke impact van technologie, abonneer je dan via je favoriete podcast app of kijk op www.kuijpers.nl/actueel/podcast.

Heb jij ‘n tip voor deze rubriek? Stuur je suggestie naar demakersvanmorgen@technieknederland.nl!