Sharen Elizabeth (50) kiest eindelijk voor haar jeugdliefde

De Makers van Morgen/Carrieremakers/Sharen Elizabeth (50) kiest eindelijk voor haar jeugdliefde

Toen zorgmedewerkster en alleenstaande moeder Sharen Elizabeth uit Curaçao naar Nederland kwam, zat het haar even flink tegen. Vanwege intensieve zorg voor haar zoon kon zij lange tijd niet werken. Nu gaat het haar weer voor de wind. En koos ze alsnog voor haar jeugdliefde.

Zo kan het leven gaan. Als kind hield de geboren Curaçaose Sharen al enorm van knutselen en onderzoeken. Ontdekken hoe technische dingen werken vond ze magisch: apparaten openmaken, kijken wat er binnenin zit, proberen te begrijpen hoe iets werkt, wat kapot is fiksen en dan weer netjes dichtschroeven.

Toen het aankwam op schoolkeuze, wist zij zelf eigenlijk heel goed wat ze wilde: mts. Maar ja, volgens social convention is dat niks voor meisjes, toch? Dus werd het – mede op aandringen van haar moeder – toch ‘gewoon’ de zorg. Ze haalde een post hbo zorgcoördinatie, vergelijkbaar met mbo 4 in Nederland, en ging aan de slag. Ook mooi werk, blikt ze terug. Maar er is maar een je échte eerste liefde.

Hoe ben jij in aanraking gekomen met techniek?

“Al van jongs af aan wilde ik na de mavo naar de mts op Curaçao. In eerste instantie vanwege de leuke jongens en ten tweede omdat ik het leuk vind om alles in en uit elkaar te halen. Zoals het openmaken van radio’s en dan weer in elkaar zetten. Helaas vond mijn moeder het niet oké, want ze was van mening dat het een opleiding voor jongens is en niet voor meisjes.”

En dus?

“Dus ben ik naar de zorg gegaan, en daar heb ik het ook echt naar mijn zin gehad. Ik heb zelfs nog steeds contact met een cliënt die op Curaçao woont, terwijl ik 6 jaar geleden al uit de zorg ben gegaan. Ik ging naar Nederland en kwam in de bijstand terecht, omdat mijn zoon toen veel zorg nodig had en hij een moeilijke periode doorging. Dus moest ik er voor hem zijn. Alleen ik ben een alleenstaande moeder dus kon ik niet aan het werk.”

“Het sprak me erg aan, en je hoeft geen ervaring te hebben.”

Pittig. En toen?

“Op een gegeven moment kwam ik in aanraking met Tiem, een partij die mensen in de bijstand helpt om een baan te zoeken. Toen kreeg ik een flyer waarin allemaal bedrijven adverteerden die mensen zochten en ook mensen wilden omscholen. Op de achterkant zag ik een kleine advertentie van Van der Sluis Technische Bedrijven. Zij zochten trainees bij Constructie, en daarvoor hoefde je geen ervaring met techniek te hebben. Dat sprak mij erg aan, maar twijfelde ook heel erg. Ik ben 50 jaar, dus ik was bang dat ze niet wilden investeren in mensen zoals ik.”

Toch durfde je het aan?

“Jazeker! Uiteindelijk toch een korte sollicitatiebrief geschreven, wat eigenlijk niet een sollicitatiebrief te noemen was. En ik werd uitgenodigd. Alleen ik had wel een auto nodig, want die had ik niet. Dus heb ik bij de kerk aangeklopt en wat bleek: kort daarvoor hadden mensen een kleine auto weggedaan, en die mocht ik gebruiken. Dus zodoende kon ik de traineeship doen bij Van der Sluis.”

“Na de bouwvak word ik ingewerkt op die functie en kom ik officieel in dienst.”

Wat voor werk doe je nu?

“Als trainee kijk je wat er allemaal bij een bepaald vak komt kijken en word je op verschillende functies gezet, zodat je kunt ontdekken wat je wel of niet leuk vindt. Bij elke functie en afdeling krijg je een leermeester die je begeleidt en kennis overdraagt. Daarnaast komt elke week de coördinatrice langs om te kijken hoe het gaat. Ik heb al gewerkt bij Plaatbewerking en ook als Werkvoorbereider. Nu ben ik bezig met Calculatie en hierna ga ik aan de slag bij Engineering als BIM-tekenaar.”

Lekker veelzijdig!

“Ja enorm. Normaal gesproken werk je als trainee twee maanden op een functie. Maar het gaat nu zo goed en ik pik het goed op, dus hebben ze er 5 weken van gemaakt. Over enkele weken is mijn laatste wisseling, daarna hebben we een oriëntatiegesprek en een eindevaluatie om te kiezen welke functie we het beste vinden passen. Na de bouwvak word ik dan ingewerkt op die functie en kom ik officieel in dienst bij Van der Sluis. Ik werk nu dus mee, maar dan wel als trainee dus ik ben nog niet eindverantwoordelijk. Dat komt later wel.”

Hoe ziet een dag op je werk eruit?

“Nu zit ik op de afdeling Calculatie. Dus maak ik berekeningen aan de hand van tekeningen wat het allemaal kost. Ook qua tijd die we erin steken om iets te maken. Als ik het niet zeker weet, dan loop ik even naar beneden naar de productiehal om daar aan een collega te vragen hoelang hij met iets bezig is wat op de tekening staat. Zo kan ik een goede berekening maken als ik weet hoeveel uur hij erin moet steken.”

“Lef hebben en gewoon doen. Als je niks doet, krijg je ook niks. Dus kies ervoor en gá ervoor.”

Moet je vroeg op?

“De dag begin ik om 8 uur. De eerste collega’s die er al zijn, zitten dan aan een kopje koffie of thee. We gaan om 8 uur aan de slag. Om het halfuur of uur doet iemand een koffierondje en haalt dan voor iedereen drinken. Tussen het werk door wordt er gelachen en gepraat over verschillende onderwerpen, dus er heerst een fijne en goede sfeer. Om half 1 hebben we pauze. Een aantal collega’s gaat lopen en anderen gaan binnen lunchen en kletsen gezellig samen. Om 1 uur gaan we weer aan het werk. En om half 5 ga ik naar huis.”

Als ik dat ook wil, hoe kan ik dat aanpakken?

“Er zijn waarschijnlijk best wel vrouwen en jongedames die in de techniek willen werken. En die graag een praktisch vak leren, maar de stap niet durven te nemen. Ik zou zeggen: Als je iets ambieert, dan moet je het proberen! Er zijn genoeg techniekbedrijven zoals Van der Sluis die vrouwen graag helpen en een kans geven. En waar je de ruimte krijgt om een dame te zijn. Bijvoorbeeld als je met zware dingen werkt: die kan een man vaak gemakkelijker tillen dan een vrouw. Dat ze met zulke dingen wel rekening houden.”

Dus wat is je ultieme tip?

“Lef hebben en gewoon doen! Alles wat je kiest heeft consequenties. Als je niks doet, krijg je ook niks. Dus kies ervoor en gá ervoor.”

Meer weten?

Heb jij interesse in techniek en zou je hier graag meer over leren? Kijk voor meer inspiratie op www.jekuntzoveelmeerindetechniek.nl, op www.wij-techniek.nl, op www.BeAnEngineer.nl of op www.werkenbijvandersluis.nl.

(Met dank aan het platform Vrouwen in de Techniek / www.techniekvrouwen.nl.) 

Heb jij ‘n tip voor deze rubriek? Stuur je suggestie naar demakersvanmorgen@technieknederland.nl!