Van onze leden
Hot news, projecten, updates en andere trotse berichten van onze leden. Dit zat er vers in onze redactiemailbox.

SPIE met Brunel Solar Team naar ‘Down Under’

SPIE strijdt dit najaar als partner van het Brunel Solar Team met studenten van de TU Delft in Australië om de zege in de Bridgestone World Solar Challenge.

Deze tweejaarlijkse race voor experimentele zonnecelauto’s van studententeams start dit jaar op 22 oktober. De teams rijden daarbij met elektrische voertuigen op uitsluitend zonne-energie in etappes over de openbare weg van Darwin naar Adelaide, een afstand van 3.021 kilometer.

Het  partnerschap van #SPIE, Brunel en het studententeam bekrachtigt de gezamenlijke missie voor duurzame en innovatieve technologieën. Het Brunel Solar Team met studenten van de TU Delft is met 7 wereldtitels het meest succesvolle zonneraceteam ter wereld. Tijdens de laatste race in Australië, in 2019, brandde hun auto vlak voor de finish af en ging de eindzege naar een Belgisch universiteitsteam.

Op 22 oktober 2023 keert het wereldkampioenschap terug, na een lange pauze vanwege corona. Dit jaar nemen maar liefst 43 teams uit 23 landen deel aan de beroemde zonnerace – het hoogste aantal ooit. De studenten van TU Delft zijn gebrand op revanche!

Meer weten? Kijk op www.brunel.net/brunel-solar-team of op worldsolarchallenge.org.

Heb jij ‘n tip voor deze rubriek? Stuur je suggestie naar demakersvanmorgen@technieknederland.nl!