Online Toolkit: slimme hulp bij werven nieuwe talenten

De Makers van Morgen/Online Toolkit: slimme hulp bij werven nieuwe talenten

De nieuwe arbeidsmarktcampagne Jekuntzoveelmeerindetechniek.nl slaat aan. Na een sterke start eind september was het bereik half november al 3,5 miljoen. Met de handige online Campagne Toolkit kunnen kleine en grote techniekbedrijven de campagne ook zélf gebruiken bij hun werving.

In de dagen voorafgaand aan de officiële campagnestart eind september was het PR-vuur al flink opgestookt. Het landelijke onderzoek naar ‘Werkgeluk in de Techniek’ was het gesprek van de dag. Daaruit bleek dat respondenten hun techniekjob gemiddeld waarderen met maar liefst een 8,1 en veel vrouwen zelfs met een dikke 9! De conclusie ‘Techniekwerk maakt gelukkig’ klonk stevig door in landelijke en regionale nieuwsmedia – van AD tot FD inclusief regionale tv- en radio-omroepen.

Miljoenenbereik op socials

Ook op sociale media ging de campagne meteen goed los, via opvallende posts en video’s met de vijf techniekhelden in de hoofdrollen. Dankzij gerichte targeting op jongeren en zij-instromers van twintig tot veertig jaar haalde de campagne via Meta (Instagram/Facebook), Snapchat, TikTok en Google Ads in ruim zeven weken een bereik van 3,5 miljoen. Net zo imposant waren de outdoor-uitingen: op achttien plaatsen in het land was de campagne wekenlang te zien op digitale megaboards langs snelwegen, 2.740 digi-abri’s in 20 grote steden en 150 opvallende posities in de metronetwerken in Amsterdam en Rotterdam.

De campagne is ontwikkeld samen met bedrijven uit alle geledingen van de sector. Dat zie je terug in de respons: ook de leden zijn blij met de campagne. Het mooiste compliment is dat veel techniekbedrijven de campagneboodschap ‘Je kunt zoveel meer…’ zelf delen in hun netwerk en de visuals gebruiken in hun eigen vacature-advertenties. Zo maak je van 1 + 1 drie!

Tienduizenden mensen

Hoewel de campagne pas net is gestart, zien we nu de eerste effecten: tienduizenden mensen kijken op de campagnesite, doen de Test, bekijken de mooie jobs en mogelijkheden in de techniek en/of nemen contact op met de Infodesk voor meer info en uitleg. En dat zetten we komend jaar stevig door.

Handige online Campagne Toolkit

Door de campagne te delen, maken we ’m samen sterker. Daarom heeft Techniek Nederland een handige online Campagne Toolkit samengesteld. Daarmee kunnen leden de campagne ook zelf gebruiken voor hun personeelswerving.

In die digitale gereedschapskist op tnl.nu/campagne-toolkit onder het kopje ‘arbeidsmarktcampagne Je kunt zoveel meer in de techniek’ zitten de belangrijkste afbeeldingen, logo’s en video’s. Deze zijn gratis te downloaden en – binnen de stijlregels van de campagne – vrij te gebruiken. Met hulp van korte uitlegvideo’s maak je in een paar muiskliks je eigen uitingen.

Vragen, suggesties, tips?

Mail ze naar Colette Schaap, projectleider Arbeidsmarktcampagne, via c.schaap@technieknederland.nl.

Heb jij ‘n tip voor deze rubriek? Stuur je suggestie naar demakersvanmorgen@technieknederland.nl!