Mijlpaal: techniek-imagocampagne bereikt 1 miljoen lezers, 1,9 miljoen reads

De Makers van Morgen/Mijlpaal: techniek-imagocampagne bereikt 1 miljoen lezers, 1,9 miljoen reads

De trots aanwakkeren over werken in de techniek, dat is het doel van DeMakersVanMorgen.com (DMVM). En dat werkt! Het online inspiratieplatform bereikt steeds meer mensen in én buiten de sector. Dit zijn de 9 meest opvallende resultaten.

1. Sinds de start eind vorig jaar heeft De Makers van Morgen 1 miljoen lezers bereikt en zijn er overall ruim 1,9 miljoen posts bekekenen, waarmee DMVM een opmerkelijk hoge Click Through Rate behaalt van 42% (normaal 0,8–1,5%). Alleen al op het platform zelf kwamen ruim 400.000 personen. Bezoekers bleven er gemiddeld dik vier minuten.

2. Sociale media spelen een belangrijk rol in het aanjagen van traffic naar de artikelen op het platform. De rol van Twitter is hierin opvallend: 70% van het websitebezoek is afkomstig van Twitterberichten. Daarmee is het social media-platform de belangrijkste trafficbuilder. Ook op Instagram en LinkedIn scoren we steeds beter, met respectievelijk zo’n 900.000 en meer dan 200.000 impressies.

3. Het filmpje ‘Werken in de techniek’, gelanceerd bij de livegang van het platform, was al in korte tijd door 175.000 mensen bekeken.

4. Stijf bovenaan in de top 10 van de meest bekeken items op DMVM staat het artikel ‘Ieder jaar tien nieuwe leerling monteurs, hoe doe je dat?’ In deze reportage, die ruim 180.000 keer is gelezen, wordt uitgelegd wat er bij Paree in ’s-Heerenhoek komt kijken om elk jaar zo’n tien nieuwe toptechneuten op te leiden.

Het interview met elektrotechnicus Antunes Fernandes, “De waardering van de klant, dat vind ik het allermooist” staat met ruim 62.000 lezers op de tweede plek. In de rubriek Dromen Denken Doen vertelt Antunes wat hem drijft in de techniek.

Op de derde plek staat “Van vluchteling naar elektrotechnicus”, een interview met Ablel Fisshaye die als jongen van 17 jaar uit Eritrea vluchtte en nu als fulltime assistent-monteur werkt bij Klaver Technisch Bedrijf, met meer dan 59.000 lezers.

5. Ook de spraakmakende interviews met Aukje Kuypers van Kuijpers installatiebedrijf en Ruud van Zijl van Homij trokken veel lezers. Niet alleen maakten ze de tongen los op social media met uitspraken als “Zonder techniek heeft Nederland binnen een half uur een groot probleem” en “Een Max Verstappen mag je meer betalen”. Op LinkedIn kregen de twee geïnterviewden honderden likes en reacties en de stukken worden ook op het platform goed gelezen, met inmiddels ruim 20.000 lezers.

6. Met de cartoons ‘Goeiemorgen!’ haken we speels in op de actualiteit. Van de problemen op Schiphol en de eigenaardigheden van werken met zij-instromers  tot de uitdagingen van circulair werken in de techniek. Voer voor veel likes, reacties en shares.

7. Het interview met Spraakmaker John Quist van Unica werkt uitstekend organisch op LinkedIn, met 364 likes en 17 shares en positieve comments.TU Delft professor Andy van den Dobbelsteen is met zijn heldere statements over aardgas Spraakmaker nummer 1 op het platform, met inmiddels meer dan 35.000 reads.

8. Oppercolumnist is Doekle Terpstra: hij bereikt met zijn columns alleen al op het platform gemiddeld circa 20.000 lezers.

9. Door de dagelijkse monitoring weten we precies welke artikelen goed scoren, en welke wat minder. Hieruit blijkt dat we steeds meer mensen in en om de techniek bereiken met onze boodschap over werken in de techniek. Toch is het werkelijke succes van het platform afhankelijk van de betrokkenheid van de leden. Jullie dus! Om verder te bouwen is verdere samenwerking essentieel. Daarom willen we nog meer inspirerende projecten en verhalen van onze leden delen met een nieuwe handige tool op de DMVM-homepage. Mail je artikel met foto’s en/of video naar demakersvanmorgen@technieknederland.nl.

Heb jij ‘n tip voor deze rubriek? Stuur je suggestie naar demakersvanmorgen@technieknederland.nl!