Royal Huisman openingsfoto

Nieuwe werf Royal Huisman: lichtreclame vormt de bekroning

De Makers van Morgen/Nieuwe werf Royal Huisman: lichtreclame vormt de bekroning

De nieuwe werf van zeil- en motorjachtenbouwer Royal Huisman in Amsterdam is sinds eind vorig jaar goed zichtbaar dankzij de uitingen die door het Hengelose Reklatekst werden bedacht en uitgevoerd. Uitbreiding was nodig, omdat de bouwer in Vollenhove de maximale capaciteit had bereikt.

Royal Huisman uit Vollenhove is wereldwijd een van de meest prominente bouwers van op maat gemaakte zeil- en motorjachten tot 90 m. En sinds begin dit jaar staat het bedrijf ook te boek als de bouwer van het grootste aluminium zeiljacht ter wereld. Het werd in 4 jaar gebouwd en heeft een lengte van maar liefst 81 m.

Uitbreiding naar dieper water

Na meer dan 100 jaar had de hoofdlocatie van Royal Huisman in Vollenhove wel zijn maximale capaciteit bereikt en was uitbreiding naar Amsterdam nodig. De voormalige werf van Holland Jachtbouw vormde hier de perfecte locatie voor.

Vanwege de directe toegang tot diep water is dit een welkome aanvulling voor de werf. Zo wordt ook het nieuwe, 81 m lange aluminium jacht hier van masten voorzien en te water gelaten.

De juiste zichtbaarheid

Het Overijsselse bedrijf Reklatekst werd na de uitbreiding gevraagd om voor de nieuwe werf een voor een goede zichtbaarheid van het bedrijf te zorgen. Omdat de locatie uit 3 grote hallen bestaat, werd geadviseerd om een accentuering in led de gevels te plaatsen. Hierdoor worden de hallen bij elkaar getrokken, waardoor een eenheid ontstaat.

Royal-Huisman-foto-2

Daarnaast zorgt de plaatsing van de zwarte letters ‘Royal Huisman’ tegen de witte gevels voor een optimaal contrast. De letters lichten ‘s nachts wit uit, waardoor het logo zowel overdag als ‘s nachts goed zichtbaar is. Door het beeldmerk vrijstaand op het dak te plaatsen, springt deze nog meer in het oog en draagt hij nog beter bij aan de herkenning van Royal Huisman.

Uitdagend

Nadat de gemeente de benodigde vergunning verstrekte, werden er door Reklatekst eerst sterkteberekeningen gemaakt. Omdat het dak schuin afloopt, is er gekozen voor een nieuwe stalen voorziening aan de bestaande dakconstructie. Normaliter wordt hier betonballast voor gebruikt.

Het aanbrengen van de stalen voorziening, inclusief het vervangen van een deel van de dakbedekking, werd in 3 dagen uitgevoerd. Vervolgens zijn net voor de officiële opening de nieuwe logo’s geplaatst.

Eyecather in de haven

Naast de 2 verlichte logo’s van Royal Huisman leverde Reklatekst ook een verlicht logo van ‘huisfit’ en werden er onder andere een verlichte zuil, freesteksten en bewegwijzeringsborden geplaatst. De nieuwe werf van Royal Huisman is hiermee een ware eyecatcher in het havengebied van Amsterdam geworden.

Royal Huisman overdag

Maurice Kok, Yard manager in Amsterdam, kijkt met een positieve blik terug op het project. ‘Ik kijk terug op een prettige samenwerking, waarbij we volledig zijn ontzorgd. De klus is door Reklatekst professioneel en vakkundig opgepakt. Dat blijkt ook wel uit het feit dat er inmiddels een vervolgaanvraag bij ze ligt.’

Heb jij ‘n tip voor deze rubriek? Stuur je suggestie naar demakersvanmorgen@technieknederland.nl!