JMF Techniek

“Als kind sliep ik al met een stekker en snoer”

De Makers van Morgen/Dromen, denken, doen/“Als kind sliep ik al met een stekker en snoer”

Ondernemer: Frederik van de Craats (1986), JMF Veenendaal, sinds 1 mei 2020.
Achtergrond: 14 jaar loondienst in elektrotechniek.
Doet: Elektro-/installatietechniek, domotica, beveiliging, verduurzaming.
Medewerkers: (nog) geen.

Dromen

“Als klein kind was ik al met elektrotechniek bezig. Ik lag met een stekker en snoer in bed, in plaats van een knuffel. Mijn droom is: een mooi stabiel bedrijf bouwen en een vaste waarde worden voor opdrachtgevers in binnen- en buitenland. Klanten ontzorgen in het midden- en hogere segment en mij met topkwaliteit richten op het beste eindresultaat voor de klant. Echter, niet te groot. Hoe groter je wordt, des te lastiger is het om goede kwaliteit te leveren. Voor mij zijn twintig medewerkers het maximum.”

Denken

“Toen ik nog een baan had, vroegen mijn ouders regelmatig waarom ik niet voor mezelf begon. Lange tijd had ik die ambitie niet. Ik zag er tegenop. Uit angst voor het onbekende, de onzekerheid. De bouw is een mooie, maar geen gemakkelijke wereld. Het is hard werken om je geld te verdienen. Twee jaar geleden, tussen Kerst en Oud & Nieuw, dacht ik aan wat mijn vader altijd zegt: ‘Wat je voor een ander kunt, kun je ook voor jezelf’. Daarna is het snel gegaan. Het is ontzettend druk, ondanks Corona.”

Doen

“Inmiddels heb ik mijn eigen bedrijfspand in Veenendaal. Van daaruit kan ik heel Nederland bestrijken. Daarnaast ga ik focussen op nieuwe kansen zoals energieopslag en ga ik mijn netwerk verder uitbreiden met interessante partners om zo samen multidisciplinaire projecten te gaan uitvoeren. Wat ik zeker níet wil, is wat ik veel terugzie in de bouw: collega’s die alleen nog maar doen wat er op tekening staat. Die geen contact meer hebben met de klant en puur projectmatig handelen. Bij JMF bewaak ik de persoonlijke aanpak. Dat betekent: goed advies geven voor, tijdens en na het project, afspraken nakomen en tot in ieder detail netjes werken. Ik voel me nergens te goed voor hoor, maar mijn doel is om niet bekend te staan als de goedkoopste – wel als de beste.”

Heb jij ‘n tip voor deze rubriek? Stuur je suggestie naar demakersvanmorgen@technieknederland.nl!