De techniek achter onderhoud

De Makers van Morgen/Podcast/De techniek achter onderhoud

Doordat er vanwege lockdowns de afgelopen tijd veel stilstond, was er meer dan gebruikelijk gelegenheid voor het plegen van achterstallig onderhoud aan gebouwen en infrastructuur. Steeds vaker gebeurt dat met ‘smart maintenance’. Maar wat is dat? En wat scheelt het voor portemonnee en milieu?

De tour

Om dat te ontdekken, gaat Karlijn Meinders onder meer praten bij Croonwolter&dros, waar ze voor onderhoud en werkzaamheden aan de infrastructuur allerlei nieuwe technieken gebruiken. Zij zetten in op 100% voorspelbaar onderhoud – optimaal planbaar en tegen de laagste kosten.

Bij HOMIJ Technische Installaties weet Jury Elfers alles over integraal onderhoud. Zij zetten the internet of things-techniek in om onderhoud te verduurzamen. Ook spreekt Karlijn een ondernemer die het risico op legionella bij te weinig onderhoud aan waterleidingen aankaart, en ontdekt ze hoe je deze bacterie er met een speciale kraan uit kunt filteren.

Wil je na het horen van deze podcast weten hoe Croonwolter&dros bijvoorbeeld de conditie van de sluis bij Eefde continu in de gaten houd? Dit doen ze met behulp van sensoriek en gegevensanalyse. Meer daarover vind je op deze website.

 

Heb jij ‘n tip voor deze rubriek? Stuur je suggestie naar demakersvanmorgen@technieknederland.nl!