De techniek achter slim wonen

De Makers van Morgen/Podcast/De techniek achter slim wonen

Huizen worden steeds slimmer, maar wil je optimaal gebruik maken van al die sensoren, apps en zelfdenkende apparaten, dan moet je zelf ook je koppie erbij houden.

Tenminste dat vindt Smart Living Coach Rudirick de Jong. Samen met onder andere BSH Nederland is hij onderdeel van de Smart Home Society. We gaan bij ze langs om te kijken hoe slimme apparaten ons leven zouden kunnen verbeteren.

In het Holst Centre op de High Tech Campus bespreken we met TNO twee innovaties die de bewegingen van bewoners gebruiken om stroom op te wekken voor sensoren en onderzoeker Piet Eichholtz van de Universiteit Maastricht vertelt dat slimmere huizen niet altijd schonere huizen zijn. Hij verwacht dat dit voor elke huizenbezitter relevant gaat worden.

Lees hier meer over de Smart Home Society en de Smart Living Coach. Lees hier meer over het onderzoek van Piet Eichholtz en hier meer over de onderzoeken van TNO in het Holst Centre.

In een introductievideo van Techniek Nederland vertellen diverse betrokkenen over de achtergronden en het belang van Smart Home Society en Smart Oma.

 

 

Heb jij ‘n tip voor deze rubriek? Stuur je suggestie naar demakersvanmorgen@technieknederland.nl!