Kokgemaal Kinderdijk

Kokgemaal Kinderdijk pompt na aanpassing efficiënter water weg

De Makers van Morgen/Kokgemaal Kinderdijk pompt na aanpassing efficiënter water weg

Bakker Sliedrecht heeft vijzel 1 van het Kokgemaal bij de molens van UNESCO Werelderfgoed Kinderdijk voorzien van een nieuwe elektromotor met frequentieregelaar op een nieuwe fundatie. Door die modificatie kan Waterschap Rivierenland het gemaal efficiënter inzetten bij het wegpompen van water uit de Alblasserwaard.

Het Kokgemaal bestaat uit drie vijzels van 4,5 meter doorsnede, die samen 1,5 miljoen liter water per minuut kunnen wegpompen uit de Lage Boezem van de Overwaard, het noordelijk en westelijk deel van de Alblasserwaard.

Zo wordt de waterstand in het gebied op peil gehouden. Het weggepompte water belandt in een bassin voor de Elshoutsluis, van waaruit het water verder de Lek in stroomt of wordt gepompt.

 

Efficiëntere bemaling Alblasserwaard

Het boezemgemaal werd in 1995 in gebruik genomen. Het waterschap wilde de 3 vijzels efficiënter kunnen inzetten. Tot nu toe konden de 3 aandrijfmotoren uitstaan of op 100% vermogen draaien.

Door de oude elektromotor van vijzel 1 te vervangen door een nieuwe met frequentieregelaar, is deze vijzel voortaan in te zetten op een vermogen van tussen de 0 en 100%. Daardoor ontstaan er meer mogelijkheden om het hele gemaal op de gewenste capaciteit te laten draaien.

Het gemaal kan nu flexibeler worden geregeld

‘Het gemaal kan flexibeler worden geregeld. Vroeger waren er 3 mogelijkheden door elke keer een vijzel bij of af te schakelen. Nu kan de eerste vijzel bijvoorbeeld ook op 30% draaien, of gedeeltelijk bijschakelen als de andere twee aanstaan. Dat maakt het bemalen van de Alblasserwaard een stuk efficiënter’, leggen accountmanager Ruud Springvloet en projectmanager Arie de Jong van Bakker Sliedrecht uit.

 

Succesvolle projectoplevering Kokgemaal

Daarnaast bleken de trillingen in de motor-fundatie buiten de normwaarde te liggen. Door het aanbrengen van een nieuwe fundatie worden trillingen voorkomen die op langere termijn schade aan motor veroorzaken. De opdracht was ingewikkeld vanwege de schuine stand van de hele installatie.

Bakker Sliedrecht heeft de oude installatie ontmanteld en afgevoerd, de nieuwe geleverd en in gebruik gesteld. Daarnaast heeft Bakker Sliedrecht alle testen en inspecties uitgevoerd. Eind januari werd het project na wat laatste details succesvol opgeleverd.

‘Voor ons was het een betrekkelijk nieuw project. We hebben verstand van elektromotoren, frequentieregelaars en bekabeling, maar niet zoveel van fundaties. Daar heeft een externe expert ons bij geholpen’, aldus Springvloet en De Jong.

Dit artikel verscheen eerder op de website van Bakker Sliedrecht.

Heb jij ‘n tip voor deze rubriek? Stuur je suggestie naar demakersvanmorgen@technieknederland.nl!