Flexicharge Rosmalen -

“Met elke laadpaal dragen we bij aan verduurzaming”

De Makers van Morgen/Dromen, denken, doen/“Met elke laadpaal dragen we bij aan verduurzaming”

Ondernemers: Marcel Vriens (1964, links) en Reinier van den Berg (1984), Flexicharge B.V. Rosmalen, sinds 2015.
Achtergrond: Marcel elektrotechniek, Reinier commercie.
Doen: Productie en installatie oplaadpunten e-auto’s/e-bikes.
Medewerkers: 6.

Dromen

Reinier: “Na mijn opleiding toerisme ging ik eerst in de commercie aan het werk. Daar kwam ik er al snel achter dat ik zelf in charge wil zijn – verantwoordelijk voor mijn eigen falen of succes. In 2014 ging ik in de laadpalenbranche werken. Daar zit wat mij betreft echt toekomst in. Met elke laadpaal die we plaatsen, dragen we bij aan de verduurzaming van Nederland. Ik besefte snel dat je voor écht succes het best een eigen product kunt hebben. Zo ontstond voor compagnon Marcel en mij de droom van een eigen onderscheidende productlijn: een laadpaal die perfect functioneert én die zo mooi is dat je die graag bij je huis of bedrijf wilt. Ik hoop dat we goed kunnen meedingen in mooie aanbestedingen en kunnen uitgroeien tot een gezond en sterk mkb-bedrijf van 25 tot 30 mensen.”

Denken

“Marcel is van ons de technische compagnon én de denker, die graag even doorrekent welke inspanningen lonen. Ik ben de commerciële compagnon, de doener die er ervoor gaat en vertrouwt dat het goedkomt als we het spel goed spelen. We houden elkaar mooi in balans, haha. Waar we over nadenken is hoe we onze lijn en onze processen kunnen verbeteren en hoe we kunnen groeien. We willen bijvoorbeeld alleen leveranciers van degelijke componenten die voldoende zeker kunnen leveren, en we willen zo inkopen dat we bij groeiende vraag zelf ook voorraad hebben. We denken na hoe we tussen de grotere gevestigde aanbieders zorgen dat we steeds qua techniek voorop blijven lopen. Als runner-up bieden wij nu de jongste techniek. En dat willen we ook zo houden!”

Doen

“Na de gang naar een designerbureau en de rvs-leverancier werd onze eigen lijn in 2019 realiteit. Daarbij kozen we duidelijk: wij besteden de productie eerst uit, en doen zelf het verkopen, plaatsen, afmonteren en inbedrijfstellen. Zodat we eerst flexibel kunnen ondernemen en indien nodig kunnen opschalen en afschalen. Intussen focussen we vanuit accountmanagement precies daarop waar we kansen zien. Zodra we meer marktaandeel veroveren, willen we zelf ook halffabricaten van leveranciers afmonteren, testen, verpakken en leveren. Verder is ons eigen beheerplatform bijna live, waarop we laadpalen monitoren. Genoeg te doen dus!”

Heb jij ‘n tip voor deze rubriek? Stuur je suggestie naar demakersvanmorgen@technieknederland.nl!